تفاوت کفپوش PVC، لمینت HDF و پارکت
پارکت چيست و چه کاربردي دارد؟
پارکت نوعي پوشش براي کف است ، پارکت پوششي مناسب براي کف منازل مسکوني است، که جنس آن از چوب طبيعي درختان مي باشد و در اندازه و ابعاد بسيار کوچک بر روي کف چسبانده شده و پس از خشک شدن روي پارکتها را ساب و سپس لاک مي زنند تا صيقلي شود و جلا يابد، پارکت از نظر خش پذيري دوام زيادي ندارد، و همچنين در اثر وزن سنگين اشياء مانند پايه هاي مبل و کمد و... کوبيده مي شود و دچار له شدگي مي شود، به گونه اي که پس از جابه جايي وسايل جاي آنها بروي پارکت باقي مي ماند، از نظر نفوذ پذيري در برابر آب نيز بسيار سريع آب را به خود جذب و متورم مي شود يا به اصطلاح باد مي کند، از نظر هزينه نيز به علت استفاده از چوب و همچنين شيوه نصب تقريبا متريال گران قيمتي محسوب مي شود، لازم به ذکر است که پارکت در حدود 20 سال است که ديگر در بازار دکوراسيون داخلي و تزئينات جايگاه خود را از دست داده و مورد استفاده قرار نميگيرد.
لمينت HDF چيست و چه کاربردي دارد؟
لمينيت نوعي پوشش کف است که اصطلاحا به آن لمينت، لامينت، لامينيت و حتي به اشتباه پارکت نيز مي گويند، جنس لمينت از HDF با يک لايه ملامينه روي آن مي باشد، دليل اينکه اين کالا با نام لمينت شناخته مي شود اينست که از 4 لايه فشرده تشکيل شده است و هر چيز چند لايه و روکشدار را لمينيت مي گويند . لمينيت پوششي مناسب براي کف منازل مسکوني، اداري و تجاريست که عمده مصرف آن در منازل و واحدهاي مسکوني میباشد.
لمينت معمولا مستطيل شکل هستند و ابعادي در حدود عرض بين 14 تا 25 سانتيمتر و طولي بين 120 تا 140 سانتيمتر دارند، ضخامت لمينت ها معمولا 7، 8 ، 10 و 12 ميليمتر است، لمينيت را به کف نمي چسبانند، بلکه در ابتدا يک لايه فوم به ضخامت 2 ميليمتر را بروي کف پهن مي کنند، و لمينت را روي فوم نصب مي کنند، لمينت ها دور تا دور و در هر چهار ضلع داراي شيارهايي (کليک) هستند که در هنگام نصب شيارها در يکديگر قفل مي شوند يا به اصطلاح کليک مي شوند و همين کليک ها عامل ثابت نگهداشتن لمينت ها بر روي کف مي باشند، و به همين علت نوع کليک لمينت انتخابي بسيار با اهميت است. لمينت به کف زيرين خود آسيب نمي زند و مي توان تا چند بار آن را جمع و در محل ديگري مجددا نصب کرد. لمينت به راحتي خش بر نمي دارد و به هيچ عنوان در اثر حرارت سيگار نمي سوزد.
فوم زير لمينت باعث مي شود تا هم عايق صدا باشد و هم عايق حرارت و برودت و همچنين اگر شيئي مانند يک ليوان بر روي آن بيافتد به علت انعطاف و نرمي فوم به احتمال زياد نمي شکند. سرعت نصب لمينت بسيار بالاست به عنوان مثال 100 متر مربع تقريبا در يک روز به اتمام مي رسد و بلافاصله پس از نصب مي توان وسايل را بروي آن چيد، لمينتها به طور معمول آنتي باکتريال و ضد حشره هستند ، لمينت ها نسبت به آب نيز مقاومت خوبي دارند و به راحتي پارکت ، آب را به خود جذب نمي کنند، البته اين به معناي ضد آب بودن لمينت نيست و اگر آبي بروي آن ريخته شد بايستي به سرعت جمع شود، لمينت ها بر اساس ضريب سايشي (پاخور) داراي استانداردهاي مختلفي هستند که با AC نشان داده مي شوند مانند AC2 , AC3 , AC4 ، لمينت از نظر قيمت بسيار ارزانتر از پارکت، سنگ و تقريبا با سراميک در يک رده قرار دارند با اين تفاوت که امروزه از نظر زيبايي همچنان بالاترين رتبه را لمينت ها به خود اختصاص داده اند و از اين نظر با هيچ يک از ديگر متريالهاي کف قابل مقايسه نيستند.
کفپوش PVC چيست و چه کاربردي دارد؟
کفپوش از جنس PVC است و يا به عبارتي پلاستيکي مي باشد و از امتيازات آن قابل شستشو بودن آن است، کفپوش در ابعاد مستطيلي تقريبا در ابعا 15 سانتيمتر عرض و 90 سانتيمتر طول در بازار موجود مي باشد، کفپوش را براي نصب به کف مي چسبانند، کفپوشها داراي ضخامت 2 و 3 ميليمتر مي باشند، نصب کفپوش نسبت به لمينت زمان بيشتري مي برد، کفپوش ها را معمولا در فضاهاي اداري و تجاري استفاده مي کنند که نياز به شستشوي مداوم است، در منازل مسکوني معمولا فقط در آشپزخانه ها که احتمال ريزش آب همواره وجود دارد نصب مي شود، بلافاصله پس از نصب کفپوش ميتوان اسباب را روي آن چيد، از نظر قيمت کفپوش از لمينتارزانتر است اما به دليل گرانتر بودن اجرت نصب و زير سازي، نهايتا قيمت تمام شده کفپوش و لمينت بسيار به هم نزديک است، البته با توجه به اين نکته که کفپوش کف زيرين خود را خراب ميکند و قابليت کندن و نصب مجدد در فضايي ديگر را ندارد و همچنين از نظر زيبايي نسبت به لمينت در رده پائين تري قرار دارد.
تفاوت قیمت لمینت ها
تفاوت قيمت لمينتها براي چيست؟ و اصلا آيا لمينت ارزان قيمت با لمينت گران قيمت فرقي دارد؟
لمينت ها از نظر مواد تشکيل دهنده تا حدودي ممکن است متفاوت باشند، يکي از تفاوت لمينت ها با يکديگر نوع شيار (کليک) آنهاست که نقش اصلي را در چفت و بست کردن لمينت ها به عهده دارند، اگر لمينتي از نظر کليک استانداردهاي لازم را دارا نباشد ممکن است پس از مدتي که از نصب آن بگذرد تايلها از يکديگر جدا شوند، نکته مهم در کيفيت لمينت ها اين است که هر چه کيفيت لمينتبالاتر باشد پس از نصب کار يکدست تر و يکنواختر خواهد بود تا حدي که در برخي از لمينت ها پس از نصب حتي مرز بين دو تايل با ناخن نيز احساس نمي شود، لمينتها را با استاندارد AC طبقه بندي مي کنند مانند AC2 - AC3 - AC4 هر چه AC لمينت بالاتر باشد قيمت لمينت نيز به نسبت بالاتر خواهد بود ، البته به شرطي که AC واقعي باشد نه اين که فقط روي بسته بندي درج شده باشد، يعني هويت کالا براي خريدار روشن باشد.
آشنایی با لایه های لمینت HDF
1- لایه ابتدائی:
ترکیبات این لایه شامل اکسید آلومینیم اشباع شده همراه با رزین خاصی است که باعث استحکام ، زیبائی و شفافیت محصول شده است.به همین دلیل این لایه ضد سایش و خش می باشد.
2- لایه دکوراتیو:
جنس این لایه از کاغذهای ملامینه می باشد که در هنگام تولید در میان لایه ابتدائی و لایه اصلی (الیاف چوب فشرده) قرار میگیرد.مورد استفاده این لایه برای ایجاد نقش بر روی لمینیت ها است.
3- لایه اصلی:
لایه اصلی لمینیت ها از جنس HDF (High Density Fiberboard) به اصطلاح عامه الیاف چوب فشرده است. از مزایای این لایه جذب حداقل آب و خیسی می باشد.
4- لایه تحتانی:
ترکیبات این لایه شامل رزین(رزین ترکیبی طبیعی یا مصنوعی است که بسیار چسبناک است و تحت شرایطی سخت می شود. معمولاً در الکل قابل حل است اما در آب حل نمی شود.) و یک لایه عایق تشکیل شده است.چسبناکی این لایه موجب شده نفوذ پذیری رطوبت به بخش های فوقانی تر به کمترین حد ممکن برسد و از تا شدن لمینت جلوگیری کند.
منظور از AC در استاندارد پارکت چیست؟
AC نشان دهنده ضريب سايش و پاخور لمينت مي باشد :
برخی از فروشندگان کم تجربه و یا فرصت طلب اظهار مینمایند که لمینیت مورد نظر آنان ضد خش می باشد . در واقع تنها متریال به معنای واقعی ضد خش در طبیعت الماس است و هر نوع جنس دیگری خش پذیر می باشد اما باید توجه داشت که خش پذیری نسبت به چه استانداردی مقایسه می گردد؟
استاندارد خش پذیری در لمینیت با AC طبقه بندی می شود .متاسفانه اکثر لمینیت های وارداتی علی الخصوص از کشور چین با استاندارد AC غیر واقعی عرضه میگردد و ابزار اندازه گیری واقعی آن در دسترس مشتری نیست .اما استاندارد AC در لمینیت هایی که با برند شناخته شده عرضه میگردد قابل اعتماد بوده و معمولا غیر واقعی نمیباشد .
در مجموع هر چه AC لمينت بالاتر باشد کمتر خش بر مي دارد، استاندارد AC3 براي منازل مسکوني که معمولا با کفش روي آن تردد نمي شود مناسب است، استاندارد AC4 براي منازل مسکوني، فضاهاي اداري و فروشگاهي که همه با کفش تردد مي کنند مناسب است.
پارکت لمینت را چگونه انتخاب کنیم؟
باید دقت داشت که پارکت لمینت انتخابی دارای استاندارد بوده و سرطان زا نباشد. برهمین اساس آرتا کلیک در جهت حفظ سلامتی مشتریان خود، اخذ استانداردهای سلامتی را بر خود واجب دانسته تا سلامت جسم و روح آنان را تضمین نماید. آرتا کلیک با ارائه طیف وسیعی از طرح های پارکت لمینت استاندارد، انتخابی مطمئن را جهت شما فراهم می سازد.
ما از مشتریان خود یاد گرفته ایم بعد از کیفیت، رنگ مهمترین معیار برای انتخاب پارکت است، پس پارکت لمینت را از تیره تا روشن و با طرح های چوبی ارایه داده ایم.
تنوع طرح های چوبی آرتا بسیار وسیع و گوناگون است. از چوب های مناطق گرمسیری گرفته تا مناطق سردسیر. از تایگا با طرح چوب راش گرته تا مناطق جنگلی با انواع طرح های چوب، که این امکان را می دهد تا خریدار برای هر نوع فضای داخلی پارکت مناسب آن فضا را انتخاب نماید.
مزایای آرتا کلیک چیست؟
یک سیستم با دو روش نصب، یک راه حل انقلابی
پارکت لمینیت خود را می توانید با سیستم کلیک در کوتاه ترین زمان و به سادگی در هر مکانی نصب کنید. بر خلاف سیستم های دیگر ، پانل های آرتا را می توانید به صورت افقی نیز به یکدیگر متصل کنید. ممکن است این کار هنگام نصب آخرین ردیف پانل یا در محلی که چرخاندن پانل ها سخت یا غیر ممکن است، ضروری باشد. (زیر قاب درب ها و یا وسایل حرارتی)
روش 1: بچرخانید و کلیک کنید خیلی ساده قطعات پارکت لمینیت را با زاویه 35 الی 45 درجه کلیک کرده و به هم متصل کنید. (مطابق شکل) مزایای این کار سریعتر از سیستم های دیگر است که فقط می توان پانل ها را کشویی و یا با چکش و قطعه ضربه زن نصب کرد. بعلاوه، به پانل های پارکت لمینیت صدمه نمی زنیم. |
|
روش 2: اتصال به صورت افقی پانل ها را در مکان هایی که دسترسی به آنان مشکل است قرارداده و آنها را یکی بعد از دیگری با استفاده از چکش یا قطعه ضربه زن یا اهرم در یکدیگر جا بزنید. کارآمد، ساده و همچنین تا آخرین الوار با این کار می توانیم یک کف کامل و عالی داشته باشید. (مطابق شکل) |
سیستم برتر آرتا کلیک: ترکیب این دو سیستم مختلف نصب، سیستم کلیک آرتا را به بهترین سیستم تبدیل کرده است و مزایای بیشتری را هم برای شما در بر خواهد داشت.
بسیار مقاوم : پانل ها همیشه محکم به یکدیگر متصل باقی خواهند ماند، چون الوار ها که با استفاده از لبه های شیب دار به طور دائم به یکدیگر پرس شده اند برای یک عمر به همان صورت اولیه باقی مانده و ظاهری زیبا و متفاوت به کف اتاق شما می بخشد. کشش به طور مناسب توزیع می شود، چون لبه پایین دارای شیاری به شکل U می باشد. همچنین هنگام نصب افقی که لبه به پایین فشار داده می شود، به اتصال صدمه وارد نمی کند. این کار داشتن پارکتی زیبا را برای شما تضمین می کند. این امر بدیهی به نظر می آید اما ممکن است در مورد سیستم های دیگر اینگونه نباشد. بدون تاب: چون زبانه کنگره دار و شیار دار از مواد مشابه مانند الوارهای پارکت لمینیت ساخته شده اند. مواد استفاده شده در برابر تغییرات درجه حرارت جهت انبساط بطور یکسان عمل خواهند کرد. کلیک آرتا در هر چهار گوشه الوار وجود دارد. این کار تضمین کننده این است که یک سیستم نصب کامل خواهید داشت که در آن هیچ شکافی بوجود نخواهد آمد. شما خواهید توانست از یک پارکت لمینت عالی برای سالیان متمادی لذت ببرید. چپ دست هستید یا راست دست؟ مشکلی نیست: فرقی نمی کند کار را از کجا شروع کنید، همیشه موفق خواهی بود. جهتی را که می خواهید کار از آنجا شروع شود، انتخاب کنید، از چپ به راست یا برعکس. این یک راه حل ایده آل برای هر نصاب چپ دست یا راست دست خواهد بود. |
تفاوت بین انواع فوم ها
فوم یک لایه ابر مانند است تشکیل شده از مواد نفتی، که برای استفاده در زیر لمینت می باشد . فوم حداقل می بایست دارای 2 میلیمتر ضخامت باشد و اگر ضخامت فوم از 2 میلیمتر کمتر باشد، ممکن است مشکلات فنی را به همراه خواهد داشته باشد، فوم را زیر لمینت بر روی کف پهن می کنند و لمینیت را روی آن نصب می کنند.
این کار مزایایی ذیل را بهمراه دارد:
- پرکنندگی بین لمینیت و کف اصلی می باشد و باعث می شود تا صدای قدم زدن روی لمینیت کمتر احساس شود
- عایق حرارت و برودت برای واحد مورد نظر
- ایجاد خاصیت ارتجاعی برای کف لمینیت شده که منجربه محیطی امن برای سالمندان و کودکان می شود
فوم در سه نوع معمولی، سایلنت و متال سایلنت در بازار موجود است که هم از نظر ظاهری و هم از نظر کیفیت تفاوتهایی با هم دارند که در اینجا به چند تفاوت مهم اشاره می کنیم، فوم معمولی شفاف است یعنی نور را از خود عبور می دهد ولی فوم سایلنت نور را از خود عبور نمی دهد، فوم معمولی در هنگام لمس کردن با دست بسیار نرمتر از فوم سایلنت است و خاصیت ارتجاعی بیشتری نسبت به فوم سایلنت دارد، برای کفهای سیمانی و بتنی حتما بایستی از فوم سایلنت استفاده شود چرا که سنگریزه های روی سیمان باعث سرو صدا در زیر پا به هنگام راه رفتن نشوند، ولی برای سایر کفها از جمله سرامیک و سنگ فوم معمولی نیز قابل استفاده می باشد و هیچگونه مشکلی را ایجاد نخواهد کرد،
فوم متال سایلنت در واقع همان فوم سایلنت با روکشی از آلومینیم یا جنسی شبیه به آن می باشد که عموما برای کف های دارای سیستم گرمایش از کف استفاده می شود و لایه آلومینیم روی فوم باعث بازتاب گرما رو به بالا می گردد.
برای کفهایی که موکت هستند در صورتی که موکت از نوع کبریتی باشد یعنی پرز نداشته باشد یا به عبارتی نرم نباشد، می توان لمینت را مستقیما بر روی موکت نصب کرد که در این حالت هزینه فوم از رقم فاکتور حذف می شود و همچنین اجرای لمینت بر روی موکت بسیار بهتر از اجرای آن بر روی فوم می باشد، البته با توجه به این نکته که برای اجرای لمینت بر روی موکت بایستی نصاب، موکت مورد نظر را رویت و نظر نهایی را اعلام کند که آیا نوع موکت مناسب اجرای لمینت بر روی آن است یا خیر!؟